Karin de Goede

Ik, Karin, ging als 7 jarig meisje voor het eerst naar pianoles, dat vond ik toen heel spannend. In het begin ging alles heel makkelijk en automatisch, maar er kwam een punt dat ik daadwerkelijk moest gaan oefenen. Gelukkig kreeg ik snel de smaak te pakken van het oefenen en toen ik door dat punt heen was, vond ik het steeds leuker worden om mijn gevoel te uiten met muziek. Ik ben in 1980 toegelaten aan de Muziek Pedagogische Academie in Hilversum. Daar kreeg ik les van Fania Chapiro. Zij was concertpianiste en was in haar jeugd was zij een werkelijk wonderkind. Ik heb veel van haar geleerd.

In 1985 direct na mijn afstuderen ben ik les gaan geven in Uithoorn bij het kunstencentrum ‘De Hint’. Daar heb ik met veel plezier lesgegeven, meegedaan aan docentenconcerten en mijzelf echt kunnen verdiepen in muziek en het lesgeven. Muziek is de rode draad in mijn leven, nu speel ik samen met een dwarsfluitiste en wij treden nog regelmatig op. Ik heb een opleiding Ecologische Pedagogiek gedaan en heb diverse nevenjobs in het onderwijs en kinderopvang. Zo ben ik goed op de hoogte van het dagelijkse leven van kinderen.
Ik probeer voor iedere leerling de persoonlijke balans tussen leren, beleving en muzikale voorkeur zo goed mogelijk samen af te stemmen, zodat iedere leerling  met plezier piano leert spelen. Verbinding en creativiteit staan voor mij hierbij centraal. Graag geef ik je les in Zeist!