Kerkmuziek

header-kerkmuziek

Als pianist heeft Thera ervaring in en affiniteit met het begeleiden van diensten.

Liedboek (zowel liederen uit het Rode Liedboek voor de Kerken als uit het Nieuwe Liedboek)
Gezangen voor Liturgie
Taizé-liederen, solo en met instrumentalisten

Het vormgeven van de muziek wordt gedaan in overleg en gesprek met degene die in de dienst voorgaat.

Het kan zijn dat het gewenst is dat Thera een kleine (rustige) solo ten gehore brengt, als moment van luisteren en rust in de dienst. Er kan zachte achtergrondmuziek worden verzorgd tijdens vooraf besproken momenten. Ook is het mogelijk, geïnspireerd op de gezangen van de liturgie, voor een mooi en passend (klanks)pel te zorgen voorafgaand en na de dienst. Op het moment dat mensen binnenkomen, en zich opmaken om weg te gaan.

Sinds jaren is Thera pianist van het stiltecentrum van het Amsterdam UMC. Zij werkt daar samen met een toegewijd team van voorgangers en trouwe vrijwilligers.

Heb je vragen? Ik beantwoord ze graag:

Thera Klaassen
Zeist
telefoon   06-10761973
e-mail   info@theraklaassen.nl

of vul het contactformulier in.

Eén van de voorgangers van het AMC, ds. Hugo Vlug, over de samenwerking:

“Thera is één van de vaste pianisten in onze oecumenische zondagvieringen, in het Stiltecentrum van het Amsterdam UMC. Als predikant denk ik wel eens: Thera’s muziekstuk na mijn preek was een preek op zichzelf.  Als zij speelt gebeurt er iets, je vergeet even de tijd.  Het bijzondere van Thera vind ik ook dat zij haar muziek afstemt op de stemming, de sfeer van het moment. Soms is er verdriet of een gevoel van machteloosheid bij de aanwezigen, soms komt juist het woord van de hoop tot leven. Thera is heel ontvankelijk voor die stemming en geeft er met haar muziek een meerwaarde aan.  Ik verheug me altijd op de samenwerking met haar.”