Klavierleeuwen en Podiumbeesten

header-klavierbeesten

Klavierleeuwen en Podiumbeesten

 In 2014 verscheen in Nederland de nieuwe methode “Klavierleeuwen en Podiumbeesten”. Een grafisch mooi vormgegeven methode voor zeer jonge kinderen waarbij de leerlingen met beide handen verschillende dieren spelen. Deze dieren zijn tweeklanken die je overal op de piano kunt pakken.

Het repertoire van Klavierleeuwen en Podiumbeesten nodigt de leerling uit zeer expressief te spelen. Er wordt meteen écht muziek gemaakt. Deze lesmethode begint bij de al aanwezige motoriek van een jong kind en gaat steeds een stapje verder in de richting van een echte pianist.

In de pianostudio wordt deze methode zo vroeg mogelijk gecombineerd met het leren lezen van het notenschrift en het beheersen van de ritmiek. De mooie tweeklanken van klavierleeuwen worden gecombineerd met bladmuziek waardoor een voor de leerling heel aantrekkelijk muziekstuk ontstaat. Deze muziek vormt een uitstekende basis om verder uit te bouwen naar het akkoordenspel, kadenzen en begeleidingsfiguren die in de pianomuziek vaak gezien worden.

Zingen en improviseren, als de leerling zich daar vrij voor voelt en het leuk vindt, vormen een onderdeel van het geheel.

Steeds wordt er voortgegaan op dingen die de leerling al kent en kan. Muziek wordt steeds mooier en de leerling groeit uit tot een zelfverzekerd pianist.

Heb je vragen? Ik beantwoord ze graag:

Thera Klaassen
Zeist
telefoon   06-10761973
e-mail   info@theraklaassen.nl

of vul het contactformulier in.