Specialisaties Thera

De piano is een schitterend instrument.

Als pianiste en pianodocente streeft Thera ernaar het talent en de pianistiek van anderen te ontwikkelen en cultiveren.
Het overdragen van het pianospelen als kunstvorm en ambacht is een vak. Het artistieke uit te drukken door middel van het instrument vraagt, naast muzikaliteit en creativiteit, een verfijnde en doordachte pianotechniek.

Met name het hierin begeleiden van (jong) talent vormde voor Thera de aanleiding zich na haar conservatoriumstudie op een aantal terreinen te specialiseren.

 

  • Zij heeft zich aan het Alan Fraser Piano Institute gecertificeerd als “Teacher of Piano Kinematics™” en “Teacher of Piano Somatics™. Lees meer.

 

  • Als “Music Mind Games Teacher”geeft Thera op speelse wijze muziektheorie aan jonge pianisten. Michiko Yurko. Lees meer.

 

  • In haar studio werkt zij, desgewenst, met de methode “Klavierleeuwen en Podiumbeesten”. Deze stelt zeer jonge kinderen in staat vanaf het begin een prachtige klankwereld uit de piano te toveren. Lees meer.

 

  • Naar aanleiding van lessen van Wibi Soerjadi verdiepte Thera zich grondig in het gedachtengoed van Engels pianist en pianopedagoog Tobias Matthay. Dit voorziet haar van kennis die onmisbaar blijkt bij de interpretatie en toepassing van bovenstaande. Lees meer.

Heb je vragen, ik beantwoord ze graag:

Thera Klaassen
Zeist
telefoon   06-10761973
e-mail   info@theraklaassen.nl

of vul het contactformulier in.