Music Mind Games muziektheorie

music-mind-games-2

Music Mind Games

 

Music Mind Games vormt een curriculum van meer dan 300 muzikale spellen waarbij de leerling op een heel leuke en plezierige wijze wegwijs raakt in de wereld van de muziektheorie. De games werden in de Verenigde Staten ontwikkeld door Michiko Yurko.

Leerlingen leren door het spelen van de fantasievolle en leuke spellen de verschillende concepten en onderdelen op het gebied van ritmiek, notenlezen, notenschrijven, solfège en zingen van bladmuziek.
Hierbij wordt altijd de al aanwezige natuurlijke muzikaliteit van de leerlingen als vertrekpunt genomen.

Door de aanwezigheid van een kindvriendelijke en positieve teaching-filosofie, de moderne kleurrijke vormgeving van de spelmaterialen en het plezier in het spelen van de spellen wordt de leerling uitgenodigd nieuwsgierig te worden en  op ontdekking te gaan in de muziektheorie. Inzicht en kennis zullen gaandeweg spelenderwijs en als vanzelf worden opgedaan en vergroot.

Muziektheorie is niet alleen interessant en leuk. Doordat Thera de verbinding legt tussen de theorie, het zingen en de klank van het instrument blijkt ze ook zeer mooi te zijn.

 

De Music Mind Games materialen en spellen worden door Thera waar nodig in de lessen geïntegreerd. Het aanbieden van dit curriculum vereist van docenten een specifieke nascholing en training. Thera is gecertificeerd Music Mind Games teacher en compleet up-to-date.

Heb je vragen? Ik beantwoord ze graag:

Thera Klaassen
Zeist
telefoon   06-10761973
e-mail   info@theraklaassen.nl

of vul het contactformulier in.